Header image

Риболов - въдици и принадлежности

Тагове: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0

Сега листата са започнали да падат, или доста вероятно е те може вече да са паднали, завършване на еднопосочно пътуване до земята. Това е края на есента, а има и намек за зимата във въздуха. Щуката се храни до късно през сезона, което за много от нас може да изглежда малко странно, тъй като щуката обикновено се свързва като лятна риба.

От една страна, колкото е по-голяма щуката, толкова е повече нейната нетърпимост към топла вода. В действителност голяма щука, да кажем някоя риба, около 4.5 кг или по-голяма, ще се премести към дълбоко през лятото в по-хладната вода. Ето защо ние хванахме много малко голема щуки в разгара на лятото.
През есента обаче температурата на водата се охлажда до такава степен, че голямата щука вече е свободна да броди, което е точно това, което ни е нужно..
Аз използвам плаващ Rapala Original Rap Float в цвета Firetiger или firetiger Husky Jerk Rapala. И двете са отличен начин за улавяне на щука.
Водораслите започват да умират. Когато умират, те консумират, а не отделят кислород. Това е лошо за рибата, която има нужда от кислород за оцеляването си. Но не всички водорасли и растения умират наведнъж. Когато намерите острови или участъци със свежа растителност то със сигурност сте открили щуката. Есента обикновено е времето, когато се хващат, повечето от най-голямите щуки. Причината е проста: агресия. Това е обикновена програма - яде все повече и повече. Ядейки тя обхожда огромни райони и това е ключа към успеха. Мобилността при риболова на щука в този период ще Ви донесе успех.

 

<< Предна страница

Видео клипове >>